
Şimdi sözleşme avantajlarını kullanın ve

Ardığınız tüm soruların cevaplarını ısınmada tasarrufun ve konforun buluşma noktası Fortes.com.tr'de bulabilirsiniz.
Kombi seçiminde uzman ve yetkili firmalardan destek alınarak ürün kapasitesi, montaj yeri-konumu, tesisat bağlantıları, satış sonrası için bölgedeki yetkili servis durumu konularına dikkat edilmelidir.
Doğalgaz proje ve tesisat uygulamaları İl genelindeki gaz dağıtım kuruluşundan yetkili bayiler ve mühendisler tarafından yapılarak projelendirilmelidir. Radyatör yerleşimleri uygun ölçülerde boyutlandırılarak doğru noktalara yerleştirilmelidir. Daire içi kalorifer tesisatları ehli kişiler tarafından yapılarak mümkün mertebe kısa uygulamalar ve köşe noktalardan kaçınılarak uygun boru çaplarında uygulanmalıdır.
Doğalgaz proje ve tesisat uygulamaları İl genelindeki gaz dağıtım kuruluşundan yetkili bayiler ve mühendisler tarafından yapılarak gaz dağıtım kuruluşu mühendisi gözetiminde gaz uygunluk belgesi verilmektedir.
Kombi ilk çalıştırma ve devreye alma işlemleri sadece yetkili servisler tarafından yapılmalı ve ürün garantisi başlatılmalıdır.
Binamızın dış cephe izolasyonun durumu kontrol edilerek yaptırılmalıdır. Oda sıcaklıklarının kontrolü için termostatik radyatör vanaları kullanılarak istenilen konfor sıcaklığı sabit tutulur. Ayrıca oda termostatları ile de sıcaklık ve program yapılarak istenilen zamanda istenilen sıcaklıklar sağlanır. Radyatör ısıtıcılarının önleri koltuklar ile üstleri de çamaşır kurutma için kapatılmamalıdır.
Kombi üzerinde bulunan su basınç manometresinde ideal su basıncı 1-1,5 bar aralığında olmalıdır. Basınç düştüğünde manometre yanında bulunan su doldurma vanası ile ideal su basıncı sağlanıncaya kadar su ilave yapınız. İşlem tamamlandığında vananın sıkıca kapatıldığından emin olarak kombi yanından ayrılınız.
Yetkili Teknik Servis tarafından uygulanmakta olan “Kombi Ek Garanti Paketleri” ve “Bakım Sözleşmesi” kampanyaları ile tüketicilerin satın aldıkları cihazlara +1, +2, +3 yıl garanti sürelerini uzatarak uzun yıllar boyunca, en uygun maliyetlerle ve en düşük yakıt-enerji sarfiyatıyla kullanabilirler.
Kombinin periyodik bakımı için, kış sezonu öncesi veya kış sezonu sonunda olmak üzere en az yılda bir kez bakım yaptırılmasını tavsiye etmekteyiz.
Cihazınızın durumuna göre değişmektedir. Ancak ortalama 45 – 60 dakika arasında sürecektir.
Baca bağlantılarının kontrol edilmesi
U manometre ile gaz kaçak kontrolü yapılması (Kombi gaz besleme hattından sonra )
Elektriksel kontrollerin yapılması ve ölçülmesi
Sistemin su basıncının kontrol edilmesi ve gerekli hallerde tesisat havasının alınması
Sistemin su basıncının kontrol edilmesi ve gerekli hallerde tesisat havasının alınması
Tüketiciye kullanmakta olduğu cihaz ile ilgili olarak herhangi bir şikayeti olup olmadığının sorulması
Fan veya baca davlumbazının temizlenmesi
Baca hava kanallarının temizlenmesi
Genel parçaların dış temizliği
Kapasite ayarlarının kontrol edilmesi
Tesisat filtrelerinin temizlenmesi
Alt hidrolik grubun kontrol edilmesi ve temizlenmesi
Sirkülasyon pompasının kontrol edilmesi ve temizlenmesi
Ana eşanjörün kontrol edilmesi ve dış temizliği
Genleşme tankı hava basıncının kontrol edilmesi
Genel parçaların oksidasyon temizliği
Yoğuşma suyu drenaj hattının kontrol edilmesi
Tesisat su giriş basıncının kontrol edilmesi
Gaz basınç değerlerinin kontrol edilmesi
Ürünün genel çalışma fonksiyonlarının kontrol edilmesi
Klimanın periyodik bakımı için, yaz sezonu öncesi veya yaz sezonu sonunda olmak üzere en az yılda bir kez bakım yaptırılmasını tavsiye etmekteyiz.
Cihazınızın durumuna göre değişmektedir. Ancak ortalama 60 – 90 dakika arasında sürecektir.
İç Ünite evaparatör temizliği
İç Ünite filtre temizliği
İç Ünite fan temizliği
İç Ünite fan yataklarının yağlanması
İç ünite su gider kanalının temizlenmesi
İç ünite gaz sızdırmazlık kontrolü
Dış ünite kondenser temizliği
Dış ünite fan temizliği
Dış ünite elektrik bağlantı kontrolü
Dış ünite gaz kaçak kontrolü
Uzaktan kumanda çalışmasının kontrolü
Cihazın çalışma testi
Cihazın gaz basınç değerlerinin kontrolü
Cihazın askı ayaklarının ve tüm civata bağlantılarının kontrolü
Bina elektrik voltaj değeri kontrolü
Cihazın çalışma anında kompresörün çektiği akımın kontrolü
Cihazın üfleme değerlerinin termometre ile kontrolü
Cihazın ses değerlerinin kontrolü
Isı pompaları dışarıdan verilen enerji ile ortamdan alınan ısıyı başka bir ortama aktaran cihazlardır. Isı pompası ürünleri ile mahal ısıtması, mahal soğutması, havuz suyu ısıtma veya soğutması ve kullanım sıcak suyu elde edilmesi gerçekleştirilebilir. Isı pompaları, soğutma çevrimi prensibi ile çalıştığından sistemde tüketilen enerji miktarı çok az olmakta, ısı kaynağı olarak doğal bir enerji kaynağı kullanılmaktadır.
Isı pompası ürünleri ile mahal ısıtması, mahal soğutması, havuz suyu ısıtma veya soğutması ve kullanım sıcak suyu elde edilmesi gerçekleştirilebilir. Düşük Enerji Tüketimi ve Düşük Maliyet Baymak ısı pompaları düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda, havuzlarda ve uygulama yerlerinde enerji tasarrufu sağlamaktadır. Cihazlar enerji tüketimi az olduğundan işletme maliyetlerini de düşürmektedir.
Baymak ısı pompası ürünlerinin ısıtma performans katsayısı (COP) çalışma prensibine bağlı olarak 4,6’lara kadar çıkmaktadır. Bu sayede sisteme verilen 1 birimlik enerji ile COP değeri kadar daha fazla birim enerji elde edilmiş olur. Düşük Enerji Tüketimi ve Düşük Maliyet Baymak ısı pompaları düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda ve uygulama yerlerinde enerji tasarrufu sağlamaktadır. Cihazlar enerji tüketimi az olduğundan işletme maliyetlerini de düşürmektedir. Tüm hava koşullarında çalışabilir Isı pompaları hava koşullarından etkilenmez, cihazlar için önemli olan hava sıcaklığıdır. Isı pompaları karlı, yağmurlu, güneşli her türlü hava koşulunda kullanılabilir.
Evet, Isı pompası ürünleri ile mahal ısıtması, mahal soğutması, havuz suyu ısıtma veya soğutması ve kullanım sıcak suyu elde edilmesi gerçekleştirilebilir.